Vrijdagochtend Meditatieles

Er bestaan veel redenen om met mediteren te starten. Wat is voor jou een reden?  

Een korte uitleg; meditatie is een vorm van yoga. Een manier om het denken “even stil te zetten” en te oefenen met (bewust)zijn. Meestal als doel om te ont-stressen.  En door te mediteren creëer je een opening om je geest te verkennen. Daarnaast kan het ook bijdragen tot een verhoogde concentratie, een verbeterde gezondheid, veerkracht bij stress en een algemeen gevoel van welzijn. Er zijn heel veel vormen van meditatie maar uiteindelijk gaat het erom kalm en gecontroleerd aanwezig te zijn in je lichaam.  


Eenzaam voelen kan een rden zijn om te beginnen met meditatie. Eenzaamheid op zichzelf is het probleem niet. Vaak is het ook de verbinding (met jezelf) die je kwijt ben. En hoe ga je hiermee om?  

Meditatie is een goede manier de verbinding te herontdekken. Wanneer je telkens weer terug keert naar je kern, het deel in jou dat altijd hetzelfde is, zul je merken dat na een tijdje je eenzame gevoelens minderen. Concentratie op de ademhaling helpt om dichterbij jouw kern te komen. Door regelmatige meditatie krijg je langzamerhand meer controle over de mind.  

 

Vrijdag
13,20 en 27 januari

10, 17, 24 februari

10, 17, 24 maart

Tijd: 10:30

4 euro per les

Aanmelden Meditatieles

  Vrijdagmiddag Cursus Positief Denken

  Vrijdag 6 januari, 13, 20 en 27 januari 2023 
  Tijd: 13:30 tot 14:30 
  Meer informatie bel: 0642979378
  of mail: rotterdam@nl.brahmakumaris.org
  Aan de cursus positief denken, zijn geen kosten verbonden.