Er bestaan veel redenen om met mediteren te starten. Wat is voor jou een reden?  

Een korte uitleg; meditatie is een vorm van yoga. Een manier om het denken “even stil te zetten” en te oefenen met (bewust)zijn. Meestal als doel om te ont-stressen.  En door te mediteren creëer je een opening om je geest te verkennen. Daarnaast kan het ook bijdragen tot een verhoogde concentratie, een verbeterde gezondheid, veerkracht bij stress en een algemeen gevoel van welzijn. Er zijn heel veel vormen van meditatie maar uiteindelijk gaat het erom kalm en gecontroleerd aanwezig te zijn in je lichaam.  


Eenzaam voelen kan een rden zijn om te beginnen met meditatie. Eenzaamheid op zichzelf is het probleem niet. Vaak is het ook de verbinding (met jezelf) die je kwijt ben. En hoe ga je hiermee om?  

Meditatie is een goede manier de verbinding te herontdekken. Wanneer je telkens weer terug keert naar je kern, het deel in jou dat altijd hetzelfde is, zul je merken dat na een tijdje je eenzame gevoelens minderen. Concentratie op de ademhaling helpt om dichterbij jouw kern te komen. Door regelmatige meditatie krijg je langzamerhand meer controle over de mind.  


Vrijdag

19 mei, 9 juni, 16 juni, 23 juni

zomerstop

1 sept, 8 sept, 15 sept.

Tijd: 10:30

4 euro per les

 


Vrijdagochtend Meditatieles

Aanmelden Meditatieles