Biotuin Charlois

1433966729

De Biotuin is inmiddels al een paar seizoenen van de “grond”. De kavels zijn verdeeld en een grote groep wijkbewoners zijn enthousiast aan de slag gegaan.

Bij de receptie van de Nieuwe Nachtegaal kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen voor een kavel. Mocht er iemand toch afzien van zijn kavel, dan nemen wij contact met u op.

Inlichtingen over de Biotuin:
De Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1.
John vd Jagt / email: john.vd.jagt@planet.nl

De Biokidz

De biotuin Charlois is een initiatief van het huis van de wijk “De Nieuwe Nachtegaal”. Ons project behelst het opzetten van een educatief programma. Gericht op jonge kinderen. In het project zullen wij voorlichting geven over het kweken van gewassen en fruit op biologische wijze en het belang van het bereiden van gezonde voeding. Met de geoogste groenten zullen de kinderen samen met de vrijwilligers van de Nieuwe Nachtegaal gerechten bereiden en met elkaar eten.

Doelgroep

Onze primaire doelgroep zijn kinderen vanaf 4 jaar van het kinderdagverblijf / naschoolse opvang en de groepen 1-4 van de basisschool. Daarnaast zullen wij ook de ouders bij het project betrekken. Binnen het programma zullen wij 20 kinderen per week kunnen ontvangen. Elke module duurt 4 weken. Dit betekent dat we aan het einde van het seizoen 100 kinderen (en hun ouders) kennis hebben laten maken met biologische tuinieren en het bereiden van gezonde voeding. 

Biotuin Biokidz

    De Nieuwe Nachtegaal
    Mezenhof, 1
    3082 ZE
    Charlois – Rotterdam
    010 322 04 55