Patchwork en quilten zijn eeuwenoude handwerktechnieken waarbij kleine stukjes stof aan elkaar genaaid worden tot een prachtig geheel. Naast oude tradities die herleven ontstaan ook nieuwe technieken en patronen met sprekende kleuren.

Quilten is van alle tijden en voor iedereen, voor zowel beginnende als gevorderde quilters.

Doel van het QUILTCAFÉ is met elkaar quilten in een gezellige omgeving. Aan een eigen quilt werken of met elkaar een quilt maken voor een goed doel zoals bijvoorbeeld droomdekentjes, regenboogquilts of quilten voor pink ribbon, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Een sociaal gebeuren met als doel elkaar te stimuleren, te adviseren, van elkaar te leren en dit alles in een gezellige sfeer.

U heeft enige ervaring met de naaimachine en u vindt het leuk om met lapjes bezig te zijn, u quilt al maar doet dit graag samen met anderen of u bent op zoek naar een nieuwe hobby, in alle gevallen bent u van harte welkom in het QUILTCAFÉ.

Natuurlijk zijn ook diegene die met de hand willen quilten van harte welkom.

Sinds de start van het quilt café zijn er diverse cursussen en workshops geweest.We beschikken over een aantal naaimachines, tevens zijn quiltlinealen, snijmatten, quiltboeken en tijdschriften aanwezig.

Wanneer:

Woensdag

Op de even weken van 14.00-16.30 1e verdieping
en oneven weken van 10.00 uur tot 12.30

Kosten: eigen materialen + 15 euro per jaar
(lidmaatschap wijkvereniging De Nieuwe Nachtegaal).

2023 hebben we besloten dat de quiltgroep een zomerstop heeft.
Dat is in de maanden juli en augustus.
Laatste café op 28 juni, 1e cafe in de middag weer op 6 september.
Het aantal deelnemers is ca: 25 en komt wekelijks in verschillende setting bij elkaar.
De 1e woensdagavond van de maand eten wij voor wie wil en kan bij Tante Sjaar.
Regelmatig gaan we in verschillende samenstelling naar een tentoonstelling of een workshop.

Contactformulier

  De Nieuwe Nachtegaal
  Mezenhof, 1
  3082 ZE
  Charlois – Rotterdam
  Telefoon: 010 322 04 55
  Ik moet ruim een half uur op de scooter om bij het quilt café te komen, maar ik heb het er graag voor over. Het is super gezellig,’met elkaar over dezelfde hobby te praten, en daarnaast de steun en toe verlaat in mindere tijden, ik wil het niet missen.
  Mijn rustpunt in de week. Een plek waar ik geïnspireerd raak door andere creatieve geesten! En natuurlijk ook heel gezellig….
  Ik vind het quiltcafé heel fijn, leuke mensen en je leert heel veel van elkaar, en dan niet alleen quilten.
  Mij geeft het quiltcafé heel veel energie en bied ook een luisterend oor in minder goede tijden, zodat naast quilten ook het sociale aspect aanwezig is.