Nederlandse Les

In deze cursus werken we aan de Nederlandse taal, rekenen, digitale vaardigheden en geldzaken. Dit doen we over het thema dat het beste bij jou past:

1. Taal en ontwikkeling

Je hebt kinderen jonger dan 18 jaar en je wilt graag meer leren over hun ontwikkeling.

2. Taal en gezondheid

Je wilt meer leren over gezondheid en gezond leven. Denk bijvoorbeeld aan geestelijke gezondheid, een gezond gewicht, het gebruik van medicijnen en het voorkomen van ziektes. 

3. Taal en werk

Je bent op zoek naar werk, gaat bijna beginnen of je bent al aan het werk. In de cursus leer je de taal die je als werknemer nodig hebt.

Hoe doen we dat?

We werken met de nieuwste lesmethodes en we organiseren themalessen. Ook krijg je toegang tot de NLapp. Hierin staan je lesrooster, contactgegevens, spelletjes en je kunt chatten met andere cursisten of je docent.

Ben je:

 • Ouder dan 18 jaar?
 • Woonachtig in Rotterdam Charlois
 • Niet (meer) inburgeringsplichtig

Dan hebben we een passende cursus voor je!

Het traject duurt 10, 15 of 20 weken. Je volgt zes uur per week les: 2x 3 uur. Ook maak je huiswerk en een portfolio waarin je laat zien wat je leert.

Locatie:

Huis van de wijk De Nieuwe Nachtegaal

Cursusdoelen:

 • Het verbeteren van de Nederlandse taal
 • Meer weten over opvoeding, gezondheid of werk
 • Het verbeteren van je rekenvaardigheden en omgaan met geldzaken
 • Het vergroten van je digitale vaardigheden

Afsluiting:

In de cursus werk je aan de Nederlandse taal. Aan het eind heb je een hoger niveau en ontvang je een certificaat. We sluiten af met een gesprek over jouw toekomstplan. Samen kijken we welk vervolgtraject bij jou past. Je mag altijd langskomen na je certificaat voor vragen, om verder te werken aan je portfolio in ons Open Leer Centrum of om een keuzeles te volgen.

Aanmelden:

Meld je aan via de knop ‘inschrijven’. Je kunt ook bellen naar 010 – 30 33 214 voor meer informatie of een afspraak. Na aanmelding nodigen we je uit voor een intake. Dan toetsen we je startniveau en maken we samen met jou een Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

De lestijden zijn:

Vanaf september 2022

Maandag 18:00 tot 21:00

Dinsdag 18:00 tot 21:00

Aanmelden Nederlandse Les

  De Nieuwe Nachtegaal
  Mezenhof, 1
  3082 ZE
  Charlois – Rotterdam
  Telefoon: 010 322 04 55