Huis van de wijk De Nieuwe Nachtegaal biedt verschillende workshops en cursussen aan voor de wijk Oud Charlois. Ook als je een bepaalde behoefte hebt, of iets specifieks wil leren of juist een bepaalde les wil geven,…Laat het ons weten, neem contact op met de Sociaal Coördinator

Computerles

In de Nieuwe Nachtegaal wordt computerles voor gegeven.
We hebben 1 lesgroep computeren van maximaal 5 cursisten!
De les duurt één uur. 

Nederlandse les

In deze cursus werken we aan de Nederlandse taal, rekenen, digitale vaardigheden en geldzaken. Dit doen we over het thema dat het beste bij jou past

SOLLICITATIEWORKSHOP

Je leert op een onderscheidende manier te solliciteren op de baan die jij wilt. Na het volgen van deze sollicitatieworkshop, weet ik zeker dat je wel wordt aangenomen. Volg de juiste stappen en jij krijgt andere resultaten!

Deze workshop is kosteloos.

Sollicitatieworkshop

  ROTTERDAM CODETOUR

  De Rotterdam Code Tour komt weer naar Charlois. Met dit project bieden we een reeks workshops aan op het gebied van creatief programmeren voor kinderen van 8-12 jaar. In totaal zullen we in 8 verschillende wijken in Rotterdam komen. Tijdens deze workshops gaan leerlingen van de groepen 6, 7 en/of 8 aan de slag met Scratch, een omgeving om spellen en animaties te programmeren en met Micro:bit, een klein computertje dat ontwikkeld is door de BBC om kinderen te leren programmeren. Het aanbod spreekt zowel meisjes als jongens aan. 


  Workshops
  Vanuit creatieve, aansprekende opdrachten werken kinderen aan digitale vaardigheden.
  In de workshops leren kinderen werken met eenvoudige programmeertools aan de hand van inspirerende creatieve opdrachten. Het leren werken met een softwareprogramma is een middel om het doel, je eigen idee, te bereiken. 


  De kinderen leren dat je verschillende tools of media kan combineren (in dit geval Scratch en Micro:bit) om een bepaald resultaat te behalen. Zo kan je een eigen gemaakt spelletje in Scratch besturen met een Micro:Bit controller! De workshops zijn afwisselend en geschikt voor verschillende niveaus!

  Het programma sluit aan bij de leerdoelen die Stichting Leerplan Ontwikkeling heeft opgesteld voor digitale geletterdheid.

  De lessenserie in Charlois vindt plaats in De Nieuwe Nachtegaal op de volgende data:

  Dagen: nieuwe data nog niet bekend

  Tijden: 14:00 – 16:00 uur

  Locatie: Huis van de Wijk de Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1
  Kinderen/ouders kunnen zich middels een online aanmeldformulier GRATIS aanmelden. Klik op de button, voor aanmelden

  Of stuur een mail naar codetour@digitalplayground.nl


  Of bel naar 010-4126031 en vraag naar Renger.


  Het is de bedoeling dat de kinderen alle drie de dagen komen! Er is plek voor 20 kinderen! 

  Een eigen laptop is niet nodig.

  Vol=vol.