Huis van de wijk en Stichtig Mixclubs gaan een samenwerking aan! In het ondernemerschapsprogramma van Stichting Mixclubs zetten kinderen een bedrijfje op om geld te verdienen voor een zelfgekozen doel. Het standaardprogramma duurt circa 3 maanden en gaat uit van 2 lesuren per week. Het programma is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Het programma voeren we zowel op school als daarbuiten, zoals in wijk- en jongerencentra, uit.

De kinderen werken onder begeleiding van professionals en stagiaires in groepen van 6 tot 25 kinderen/klasgenootjes. Stap voor stap krijgen de kinderen vaardigheden aangeleerd en werken ze naar “hun” doel toe. We bieden de kinderen een veilige omgeving om kennis te maken met nieuwe dingen en stimuleren ze om uit hun comfortzone te komen!

Het doel van het programma is om kinderen die dit nodig hebben te stimuleren hun  persoonlijke vaardigheden (soft skills) te ontwikkelen. Hierdoor krijgt iedereen een eerlijke kans en bevorderen we burger- en ondernemerschap. Klik hier om meer te lezen over de achtergrond van het programma.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Zo heeft iedereen de kans om mee te doen. 

Heb je interesse? Geef je op via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met je op!