We hebben ook een nieuwsbrief waarop u zich kosteloos op kunt abonneren!

Verhalen die onder je huid kruipen!

Jopie Roijé (87) was 6 jaar oud toen de oorlog uitbrak. 81 jaar later verbreekt ze de stilte en beschrijft in het boek ‘Een klein meisje in een grote oorlog’ op indrukwekkende wijze hoe ze die donkere periode in de hedendaagse geschiedenis heeft ervaren. Met gevoel voor detail en gepaste humor ‘wandelt’ ze door het Rotterdam van haar jeugd. Vanaf het verschrikkelijke 

bombardement, struikelend over de puinhopen van platgegooide straten en pleinen. Langs de door de Duitsers bezette lagere school en een geheim vriendinnetje met een NSB-vader naar de babypop van een Joodse meisje dat niet meer terugkeert, tot aan het tappen van water voor een uitgedroogde doodsbange Duitse tienersoldaat.

Bezien door Jopies kinderogen is de hongerwinter een diep, zwart gat waarin zij de kou en haar lege maag wegtovert om daarna deel te nemen aan bevrijdingsfeesten waaraan maar geen einde aan lijkt te komen. ‘Klein meisje in een grote oorlog’ is een must voor elke boekenkast.
Een door Stef Bos, Lee Towers, Paul van der Laar en misdaadjournaliste Jolande van der Graaf aanbevolen boek vol ontroerende verhalen, bijzondere foto’s, interessante voetnoten en aanvullende verhalen van coauteur Joop van der Hor en bijdragen van de Rotterdamse dichters Derek Otte, Jana Beránova, Mark Boninsegna, Nick Gardenier, Dick Gebuys, Joz Knoop en Kimm Mulder.

PRIJS: speciaal met korting voor de bezoekers van het Historisch Café € 19,50 (Na 1 december € 22,50)
ISBN/EAN: 978-90-810912-9-9
Geschikt (als voorlees en kijkboek) voor alle leeftijden
Bestellen via de email: joopvanderhor@gmail.com

Vanwege corona tijdelijk niet toegankelijk

Aanmelden/ of een vraag aan HCC

  DVD met authentieke
  gedigitaliseerde beelden:
  Oud Charlois rond 1976 en de opening van landhuis de Oliphant in 1977.
  Alleen ophalen bij de balie van de Nieuwe Nachtegaal na bestelling via het formulier!
  Op is op !!!
  U kiest zelf uw bijdrage!!!
  De Nieuwe Nachtegaal
  Mezenhof, 1
  3082 ZE
  Charlois – Rotterdam