Schaakvereniging Shah Mata

Tijd: 19:30 – 23:30

Dinsdag 

 

“Shah Mata” staat voor “De koning is dood”. Daar gaat het in het schaken eigenlijk allemaal om. Hoe krijg je zo snel of zo mooi mogelijk de koning van je tegenstander op de knieën.

Shah Mata is een schaakvereniging die speelt in Rotterdam-Zuid. We zijn op 9 september 1970 opgericht en komen voort uit een fusie van de schaakverenigingen De Zwarte Dame en Gambiet. Dat betekent dat we in 2020 ons 50-jarig jubileum vieren.

Stand van zaken bij Shah Mata

Momenteel spelen we met vier teams in de RSB-competitie. Het eerste achttal speelt in de hoofdklasse. De overige teams spelen dit seizoen in de tweede en derde klasse. Er speelt een viertal in de viertallencompetitie. Op zaterdag speelt er een achttal in de 5e klasse KNSB.

Alweer een nieuwe start

Na een uitstapje van een jaar in Boerderij “De Kapel” is Shah Mata al weer meer dan 10 jaar terug in Charlois. Iedere dinsdagavond spelen we in een zaal van de De Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1, 3082 ZE in Rotterdam Charlois. Het is een prachtige zaal met een mooie bar gelegen naast Tante Sjaar. De ingang is aan de Albatroslaan

Het ledental loopt na een gestage teruggang inmiddels weer langzaam op en bedraagt nu ongeveer 44 leden. Op de clubavonden zijn gemiddeld zo’n 36 enthousiaste schakers aanwezig.

Contributie

De contributie voor lidmaatschap van Shah Mata bedraagt:

Junioren: € 78,00 per jaar
Senioren: € 102,00 per jaar
Dubbelleden: € 78,00 per jaar
De contributie kan gestort worden op IBAN: NL02INGB0000268577.
t.n.v. penn. Schaakvereniging Shah Mata te Poortugaal

Op welke wijze kunt u ons speellokaal bereiken?

We spelen in Restaurant Tante Sjaar in De Nieuwe Nachtegaal

Routebeschrijving openbaar vervoer:

Vanaf Centraal Station Rotterdam neemt u de Metro richting Zuidplein. Bij metrostation Maashaven stapt u over op tram 2 richting Groene Zandweg. Stap uit op het eindpunt.

Loop terug en sla rechtsaf. Steek na 40 meter de Kromme zandweg over en loop op de Boergoensevliet aan de rechterkant van het water. Ga na 200 meter rechts, dit is de Albatroslaan. De ingang van de Nieuwe Nachtegaal bevindt zich zo’n 200 meter aan de linkerkant. Dit is de ingang van de speelzaal. Ook de bussen 67 richting Pendrecht (uitstappen halte Fuutstraat) en 70 richting Charlois vanaf het Zuidplein (uitstappen Nachtegaalplein). Dan is het nog 3 minuten lopen.

Routebeschrijving per auto:

Vanaf de A15 uit beide richtingen neemt u afslag 19 (Rhoon/Charlois) richting Charlois. U rijdt de Groene Kruisweg op. Rijd bij de Roerdomplaan linksaf de Albatroslaan in.